İmplant Nedir?

İmplant, hem estetik hem de sağlıklı bir ağız yapısı için önemli bir tedavidir. Diş kaybı yaşayan hastalara uygulanan implant, titanyumdan yapılmış küçük metal parçalardır ve diş kökünün yerine geçer. Çene ile bütünleşmesi, dişini kaybeden hastalar için büyük bir rahatlık sağlar. Ayrıca implant uygulaması sırasında, yanlarda bulunan dişler (varsa) kesinlikle zarar görmez. İnceltme, kesme, törpüleme gibi sağlıklı dişlere uygulanan yöntemler implant yapımında söz konusu değildir. Özel durumlar dışında (çene kemiği yapısı uygun olmaması, ergenlik yaşı) herkes implant yaptırabilir. Bir tane diş kaybı için yapılabileceği gibi birden fazla diş boşluğu olan bölgeye de uygulanabilir. Bu konuda bir kısıtlama söz konusu değildir.

İmplantın Avantajları ve Uygulanabilirlik

İmplant yapımında büyük oranda titanyum kullanılır. Bu, titanyumun insan vücuduna uyumlu olmasından kaynaklanır. İçeriğindeki maddeler, ağızda oluşan sıvılardan etkilenmez, böylece iltihap, alerjik reaksiyon gibi olumsuz durumlarla karşılaşılmaz. Çene kemiği ile kaynaşma süresi daha kısadır ve ağız içerisinde yabancı madde gibi durmaz. Tüm bu olumlu sonuçlar göz önüne alındığında, implant için titanyum kullanılması önemlidir. İmplant yaptırmaya uygun kişiler arasında çene kemiği gelişimi tamamlanmış, bir ya da birden fazla diş kaybı yaşayanlar, köprü yaptırma gereksinimi olan ancak çevresindeki dişlere müdahale edilmesini istemeyen kişiler, diş eti hastalığı olmayanlar, yeterli kemik yüksekliği ve diş eti kalitesine sahip olanlar, çıkarılabilen diş protezlerini kullanamayanlar, diyabet hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yer alır.

İmplant Fiyatları ve Uygulanabilirlik

İmplant fiyatları, hastanın çene yapısı, kaç tane implant uygulanacağı, geçireceği farklı operasyonlar gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İmplant yaptırmadan önce muayene olarak size özel fiyat alabilirsiniz.

İmplant Yapımı ve Uygulama Süreci

İmplant yerleştirme işlemi kişiye özel bir işlemdir. Çene durumu, kemik yapısı gibi kişiden kişiye farklılık gösteren durumlar yerleştirme için önemlidir. İmplant, diş kökü yerine geçen, titanyumdan yapılan küçük vida şeklindeki malzemedir. Çene kemiği ile bu vidanın kaynaşması süreci ilk aşamadır. 3 ile 6 ay arası bekleme süresinin ardından implant, kemikle bütünleşir. İşte bu sürecin ardından protez diş yapımına geçilebilir. İmplantın olduğu bölge tekrar açılarak dişin yerine geçen zirkonyum kaplama yerleştirilir. Bu işlem çok uzun sürmez. Yerleştirme, hekimlerin titizlikle yürüttüğü bir işlemdir. Yerleştirilen zirkonyum diş hem estetik açıdan hem de hastanın kullanabilirliği açısından oldukça önem taşır. Zirkonyum kaplamanın diş eti ile mükemmel uyumlu olması ve çene yapısına tam oturması gerekmektedir. Bu işlem yeterince dikkatli yapılmazsa kısa sürede hasta tekrar şikayetler ile hekime başvurmak zorunda kalır.

İmplant Çıkarma ve Bakımı

İmplantın çıkarılması işlemi diş çekimi kadar basit ve ağrısızdır. Ancak zaman içerisinde kullanımınızdan kaynaklı veya hekim hatasından dolayı implantta oynamalar görülebilir. Bu durumda ilk yapmanız gereken hekiminize başvurmaktır. İmplantın bakımı, diğer dişlerinizi fırçaladığınız gibi yapılır ve özel bir ekstra ürün veya zaman gerektirmez. Günlük diş bakımı rutininize implantı eklemeniz, implantın ömrünü uzatır ve ağız sağlığınızı korur.

İmplant Acıtır mı?

İmplant kullanımı, kişinin kendi dişi kadar rahat olmasını sağlayan bir işlemdir. İmplantın yapımı sırasında ve sonrasında asla ağrı hissedilmez. Ancak zaman içinde kullanımınızdan kaynaklı veya hekim hatasından dolayı implantta oynamalar görülebilir. Bu durumda da ağrı hissedilebilir ve hekime başvurmak gerekir.

Gülümsemeniz için bir adım atın - Hemen randevunuzu alın  +90 531 378 04 44